OYENS & VAN EEGHEN

Delen Private Bank en Oyens & Van Eeghen ronden overname af en zetten in op toegankelijk vermogensbeheer voor de Nederlandse markt

ANTWERPEN/AMSTERDAM, 11 januari 2016 - Delen Private Bank, de toonaangevende Belgische vermogensbeheerder, bereikte in juli 2015 een akkoord met de aandeelhouders en Directie van Oyens & Van Eeghen over de overname van alle aandelen van een van Nederlands oudste onafhankelijke financiële instellingen. Delen Private Bank versterkt daarmee haar aanwezigheid in de Benelux en creëert een vooraanstaande groep van vermogensbeheerders actief in de Benelux en in het Verenigd Koninkrijk met een totaal beheerd vermogen van circa EUR 37 miljard. Zij geeft in januari het startsein voor de gezamenlijke benadering van de Nederlandse markt.Delen Private Bank en Oyens & Van Eeghen ronden overname af en zetten in op toegankelijk vermogensbeheer voor de Nederlandse markt.

Delen Private Bank rondt met het verkrijgen van goedkeuring van de toezichthouders in Nederland en België de overname af van de gerenommeerde Nederlandse vermogensbeheerder Oyens & Van Eeghen. Vanaf deze maand zal de nieuwe combinatie Nederlandse cliënten van dienst zijn met een brede propositie.

Verbreding dienstverlening voor een groter publiek met de kracht van eenvoud
Delen Private Bank heeft de voorbije decennia veel ervaring opgedaan bij de uitbouw van haar succesvolle model in particuliere advisering op het gebied van financiële planning, structurering van het vermogen en vermogensbeheer. Oyens & Van Eeghen heeft zich in de afgelopen jaren ook steeds meer en succesvol toegespitst op het segment van gespecialiseerd vermogensbeheer en fiduciaire advisering van particulieren en institutionele partijen. Waar mensen in toenemende mate zelf voor hun financiële toekomst verantwoordelijk worden gesteld, en met een lage renteomgeving waarbij sparen niet meer het meest logische alternatief is, gaat met name de particuliere doelgroep steeds meer op zoek naar het advies van de juiste partij. Dankzij de overname door de sterke strategische partner Delen Private Bank kan Oyens & Van Eeghen voor elke doelgroep en vermogensomvang een nog beter passende oplossing aanbieden. Zij biedt rendement voor ieder vermogen met de kracht van eenvoud en efficiëntie.

Pim Baljet, CEO van Oyens & Van Eeghen zegt: “Onze dienstverlening zal onder de naam Oyens & Van Eeghen gecontinueerd worden, waarbij onze cliënten zullen gaan profiteren van de gecombineerde expertise van onze organisaties. Onze focus ligt op beleggingsoplossingen die volledig zijn afgestemd op de individuele wensen en doelstellingen van de cliënt en is gebaseerd op grondige analyses. Door bundeling van resources en uitwisseling van kennis en kunde kan een groter universum van beleggingsmogelijkheden en -oplossingen worden aangeboord en willen wij een groter publiek aanspreken.”