OYENS & VAN EEGHEN

Krachten bundelen, één jaar later

Oyens & Van Eeghen trad een jaar geleden toe tot de Delen Group. Een goed moment voor een dubbelgesprek met de heren Pim Baljet (directievoorzitter Oyens & Van Eeghen) en Paul De Winter (CEO Delen Private Bank).  

Een jaar na het samengaan van Oyens & Van Eeghen en de Delen Group, waait er een frisse wind door onze organisatie en zijn wij blij verrast met het enthousiasme van zowel cliënten als medewerkers. Werken als onderdeel van een omvangrijke organisatie die in België en het Verenigd Koninkrijk stevige marktposities houdt, werkt onder de medewerkers van Oyens & Van Eeghen inspirerend. 

Het samengaan van Oyens & Van Eeghen en de Delen Group is gegroeid vanuit éénzelfde filosofie en bedrijfscultuur, gericht op beleggen ‘als een dynamische en goede huisvader’.

In praktische zin kunnen wij voortaan rekenen op de kennis en ervaring van de Delen Group voor de optimalisatie van operationele processen, bijvoorbeeld met de inzet van de in eigen beheer ontwikkelde IT infrastructuur. Vlekkeloze en gebruikersvriendelijke systemen en applicaties voor klanten zijn in de afgelopen decennia een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de dienstverlening van private banks. Maar bovenal biedt de integratie alle kansen tot een prominentere rol in de Nederlandse vermogensbeheermarkt. 

Pim Baljet’s antwoord op de vraag ‘Hoe is het met de Belgen?’ is een welgemeend ‘Uitstekend’.

Het samengaan van Oyens & Van Eeghen en de Delen Group kadert in een groeiverhaal op lange termijn. Vandaag is - na ruim één jaar - het nieuwe élan al volop voelbaar, en dit op meerdere vlakken. 

Transparantie dankzij IT

Paul De Winter: ”Deze uitzonderlijke en efficiënte samenwerking is het resultaat van een perfect fit. Oyens & Van Eeghen en Delen Private Bank hebben namelijk hetzelfde DNA. Het synergetisch effect was voor beide organisaties vanzelfsprekend en stond ons toe om de integratie vlotter te laten verlopen dan we hadden durven dromen. Zo zal Oyens & Van Eeghen medio 2017 volledig meedraaien op onze IT-structuur.”. “Dit IT platform is zonder meer toonaangevend. Ze werd volledig door Delen Private Bank ontwikkeld vanuit hun ervaring met vermogensbeheer. Het is dus geen standaardsoftware die vele banken gebruiken, maar een volledig eigen pakket dat transparantie biedt aan onze cliënten en een efficiënte data transmissie toelaat in een volledig beveiligde omgeving”, vertelt Pim Baljet 

Sneller schakelen

Paul De Winter licht ook de fondsenovergang toe: “Intussen zijn reeds verschillende beleggingsfondsen en –strategieën van Oyens & Van Eeghen omgezet naar een SICAV-structuur die wordt bediend door ons vestiging in Luxemburg. Luxemburg is immers het grootste Europese fondsencentrum. Dit garandeert een verhoogde liquiditeit voor de cliënten want de fondsen zijn dagelijks verhandelbaar. Dit maakt dagelijkse mutaties in portefeuilles voortaan mogelijk”. 

Ten aanzien van de reacties van medewerkers en cliënten na één jaar is er alleen maar positiviteit en enthousiasme. Het eigen IT-systeem en de geïntegreerde app die eraan zitten te komen, zullen voor cliënten leiden tot nog meer transparantie in absolute eenvoud. 

De toekomst is groeien

“Door deel te worden van de Delen Group heeft Oyens & Van Eeghen de uitgesproken ambitie om te groeien. Enerzijds via bestaande en nieuwe klanten, anderzijds via gerichte overnames”, vertelt Pim. “Nederland biedt immers heel wat kansrijke mogelijkheden want naast één grote speler is het landschap van private bankers eigenlijk zeer versnipperd. Wij zullen dan ook verschillende partijen toetsen in hoeverre hun DNA aansluit bij onze groep. Het moet weer gaan om bloedgroepen die goed met elkaar matchen. Het efficiënte model van Delen Private Bank vormt ook een perfecte fundering voor extra groei”. 

Een gedeelde liefde voor schoonheid

Pim Baljet: “Na een jaar van intensieve samenwerking werden alle verwachtingen overtroffen. Delen Private Bank heeft een veelvoud aan initiatieven genomen die op korte termijn heel wat positieve effecten hebben teweeggebracht. Zo werd op heel korte termijn besloten om hoofdsponsor te worden van PAN Amsterdam, de gerenommeerde beurs voor kunst en antiek. Het ideale event om onze naamsbekendheid in de Nederlandse markt te verhogen en in contact te komen met potentiële cliënten. Zo organiseerden we een exclusieve preview voor meer dan duizend cliënten en relaties die voluit konden genieten van een exclusief bezoek vlak voor de officiële opening. Het succes was zo uitgesproken dat een lange termijn samenwerking met PAN Amsterdam dan ook vanzelfsprekend is”. We verheugen ons nu alweer op de editie 2017 in november. 

Een nieuwhoofdkantoor per 1 mei 2017

Pim Baljet deelt met enthousiasme nog een nieuwtje: “We zullen per 1 mei aanstaande ons nieuwe hoofdkantoor betrekken in het Apollo House te Amsterdam, een rijksmonument sinds 2004. En ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch zal ook een frisse look worden aangemeten. Je voelt dus letterlijk nieuwe energie door onze organisatie waaien”.

Roots in de Gouden Eeuw

Op de vraag hoe het nu voelt om deel uit te maken van een Belgische groep glimlacht Pim Baljet:

“Oyens & Van Eeghen werd eind 2015 overgenomen door de Delen Group, de meest toonaangevende onafhankelijke private bank in België, die op zijn beurt deel uitmaakt van het beursgenoteerde Ackermans & Van Haaren. Toeval of niet. De oorsprong van Ackermans & Van Haaren ligt bij de fusie van twee Nederlandse aannemer-baggeraars (Hendrik Willem Ackermans en Nicolas van Haaren) in dezelfde tijdsperiode dat Oyens & Van Eeghen werd opgericht. Je kunt dus zeggen dat Delen eigenlijk haar roots in Nederland had. Misschien dat het daarom wel zo goed botert tussen de beide organisaties”.