OYENS & VAN EEGHEN

Publicaties


Kwartaalbericht Q4 2017

De aanhoudend sterke economische ontwikkelingen hebben voor een mooi beursjaar 2017 gezorgd. De wereldwijde aandelenmarkt sloot hierdoor zelfs af met een fraaie plus van 8,9%.

LEES VERDER

Derde kwartaalbericht 2017

Alle grote economische blokken, waaronder de 10 grootste economieën, laten dit jaar aanhoudend positieve groeicijfers zien. In de afgelopen 10 jaar is het niet vaak voorgekomen dat de economische groei zo breed over landen en sectoren werd gedragen.

LEES VERDER

Tweede kwartaalbericht 2017

Ondanks dat zowel de aandelen- als de obligatiemarkten gedurende het 2e kwartaal iets hebben moeten inleveren van de uitstekende resultaten uit het vorige kwartaal, blijven wij gematigd optimistisch over de vooruitzichten voor financiële markten.

LEES VERDER

Eerste kwartaalbericht 2017

Met een rendement van 5,4% behaalden de werelwijde aandelenmarkten over het eerste kwartaal een sterk resultaat. Belangrijker dan het zogenaamde ‘Trump effect’ vinden wij dat de wereldwijde macrocijfers al enige tijd overtuigend aantrekken.

LEES VERDER

Vierde kwartaalbericht 2016

2016 was een jaar waarin een groeiende onvrede onder kiezers tot een aantal onverwachte keuzes (Brexit, Trump, Italiaans referendum) heeft geleid. Ondanks deze uitslagen was het zowel voor aandelen als obligaties een goed beleggingsjaar. Voor onze beleggingsvisie en inschatting van kansen en risico’s voor 2017 verwijzen wij u graag n…

LEES VERDER

Marktvisie november 2016

Donald Trump is door de Amerikanen gekozen tot hun 45e president. Wat betekent dit volgens ons voor de economie en uw beleggingsportefeuille?

LEES VERDER

Derde kwartaalbericht 2016

De onverwachte uitslag van het brexitreferendum leidde initieel tot grote bewegingen op de financiële markten. De onrust was echter snel verdwenen en zowel de aandelen- als obligatiemarkten hebben het 3e kwartaal met goede resultaten afgesloten.

LEES VERDER

Fiscale vizier gericht op 2017

Met ingang van 1 januari a.s. worden een aantal fiscale maatregelen actief die mogelijk voor u van belang zijn en wij dus graag bij u onder de aandacht brengen.

LEES VERDER

Tweede kwartaalbericht 2016

Het 2e kwartaal eindigde zoals het jaar begon, namelijk met turbulentie op financiële markten. De aanleiding hiervoor, de Brexit-stem, past binnen een breder kader van maatschappelijke onrust en groeiende afkeer van de politieke elite.

LEES VERDER

Marktvisie juli 2016

Met een kleine meerderheid stemden de Britten donderdag 23 juni jl. voor een vertrek uit de EU. Wat betekent de Brexit voor de economie en uw beleggingsportefeuille?

LEES VERDER

Eerste kwartaalbericht 2016

Gedurende het eerste kwartaal van het jaar werden de financiële markten net als in 2015 gekenmerkt door een forse beweeglijkheid.

LEES VERDER

Marktvisie januari 2016

Na 7 handelsdagen staat de wereldwijde aandelenbeurs 6,7% lager dan aan het eind van 2015. Hiermee valt 2016 de twijfelachtige eer ten deel om de boeken in te gaan als het slechtste begin van het beursjaar ooit.

LEES VERDER