OYENS & VAN EEGHEN

Tentoonstelling Vincent Mock

Deze maand heeft Oyens & Van Eeghen de eer enkele indrukwekkende werken van kunstenaar Vincent Mock tentoon te stellen in Amsterdam. De tentoonstelling werd dinsdag 5 juni geopend met een boeiende en inspirerende lezing van Vincent Mock over zijn drijfveren en de verhalen achter zijn werken.

Gedurende de maand juni bent u van maandag t/m vrijdag welkom om de kunstwerken te komen bewonderen in het Apollo House.

Vincent Mock (1980) is thuis in zowel de Afrikaanse wildernis als de diepten van de oceaan. Levensgrote sculpturen van bedreigde zeedieren, reusachtige fossiele hertengeweien versierd met glazen kralen en de gouden schedel van een gestroopte witte neushoorn waarin oude Chinese teksten zijn gegraveerd zijn slechts een paar van de vele kunstwerken die hij heeft gemaakt om zijn ideeën over de wereld waarin we leven over te brengen. Of hij nu de vergankelijkheid van het leven op aarde benadrukt of vragen stelt over de complexiteiten van het menselijk bewustzijn, Mock laat ons niet achteroverleunen. Hij weet ons te prikkelen en tot onze verbeelding te spreken, en herinnert ons aan onze afhankelijkheid van de natuur of misschien wel aan het contact dat we er mee verliezen.